Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
292 Posty
Stały Bywalec
a ty kurwa nie potrafisz sie upomniec o swoje??? porady na forum szukasz??
piszesz, ze jst 3miesiace, a dajesz sie ruchac jakbys tu byl tydzien.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Przy takich cenach to jak zarobić na narzędzia ?
Normalne stawki powinny wynosić ok 400 + mva
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
malec padalec wez sie pierdolnij dowiadywac to trzeba bylo w Polsce przed przyjazdem
a nie zapierdalac na czarno za 70kr

za koszenie trawy placa 400kr
polozenie 1 metr kwadratowy plytek to 650kr
malowani i szpachlowanie 1 metr kwadratowy to 150kr
tu masz stawki budowlane
§ 4. Lønnsbestemmelser

Arbeidstakere som utfører bygningsarbeid, jf. § 2, skal minst ha en lønn per time på: a)For faglærte: kr 169,00.
b)For ufaglærte uten bransjeerfaring: kr 152,00.
For ufaglærte med minst ett års bransjeerfaring: kr 158,40.
c)For arbeidstakere under 18 år: kr 102,00.

0Endret ved vedtak 3 mai 2011 nr. 455 (i kraft 1 april 2011), 10 mai 2012 nr. 526 (i kraft 1 april 2012).

do tego dodaj 12% feriepenger i 14%arbeidavgift czyli szefunia doplaca 50 kr na godz do interesu

powiedz prawde ze masz firme i piedolisz rynek
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
P.J. napisał:
Przy takich cenach to jak zarobić na narzędzia ?
Normalne stawki powinny wynosić ok 400 + mva

powinny być ponad 600 + mva a z dojazdem 800 ale najlepiej negocjować od 1000 w dól bo norgi nie lubią jak za mało płacą i mogą nie zatrudnić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Chodziło mi o takie minimum zeby choć rynku nie pier.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
f f
(malec11)
Wiking
nie wiem ktory norweg placi polakom 400 za godz lub wiecej. tyle to kosztuje norweska firma i daje do tego gwarancje. i nie wiem gdzie wy pracujecie ze macie takie stawki. moze niech kazdy sie pochwali swoimi stawkami??????? przeciez nikt was nie zna to co wam szkodzi? mam w oslo 8 znajomych i niektorzy siedza tu juz 3 rok i maja stawke 90kr na czarno i to u 2 innych pracodawcow i to w OSLO wiec ktos cos strasznie zaniza albo zawyza nie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
f f
(malec11)
Wiking
a i tu gdzie ja pracuje elektryk norweski wystawia faktury za 400kr za godz to napewno polakom daja 600kr hehe. ciekawe gdzie to moze mnie zatrudnicie u siebie co? albo dacie namiary do waszych firm to sie zatrudnie co????????????? ktorys sluzy pomoca??????????? umie budowac domy tarasy wykonczenia w srodku i na zewnatrz jestem dokladny. do krytykowania było dużo osób zobaczymy ile sie znajdzie do pomocy teraz???????????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
malec11 napisał:
nie wiem ktory norweg placi polakom 400 za godz lub wiecej. tyle to kosztuje norweska firma i daje do tego gwarancje. i nie wiem gdzie wy pracujecie ze macie takie stawki. moze niech kazdy sie pochwali swoimi stawkami??????? przeciez nikt was nie zna to co wam szkodzi? mam w oslo 8 znajomych i niektorzy siedza tu juz 3 rok i maja stawke 90kr na czarno i to u 2 innych pracodawcow i to w OSLO wiec ktos cos strasznie zaniza albo zawyza nie?

Nie martw sie, popracujesz ze 2 lata za te 80 na czarno, to Ci podwyzszy tak jak Twoim znajomym - na 90

I nie nazywaj tych parchow "pracodawcami" - to zlodzieje, nie pracodawcy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
malec11 napisał:
mam w oslo 8 znajomych i niektorzy siedza tu juz 3 rok i maja stawke 90kr na czarno i to u 2 innych pracodawcow i to w OSLO wiec ktos cos strasznie zaniza albo zawyza nie?
oj to chyba rozumiem co tak cicho u mnie o tegorocznych, corocznych podwyżkach
musieli się dowiedzieć ile w stolycy się płaci świniackom
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok